Workshop
Alle kan lære noget nyt!
Er du iblandt en flok strikkeglade veninder, kolleger, naboer, er du ejer af en butik, med i en mødreklub, skal du holde polterabend for din veninde, er du medlem af en forening eller noget helt andet, og mangler I en underviser til en workshop, så kan jeg hjælpe jer.
Hvad kan vi lære?
Der er mange muligheder! Måske skal I hækle for allerførste gang, måske skal I lære at strikke sokker på en ny måde, prøve kræfter med to-farve-strik eller måske tunesisk hækling? Jeg tilrettelægger kurset, så det passer præcis til jer. Det er vigtigt at understrege, at alle kan være med! Alle kan lære noget nyt og om I er nybegyndere eller øvede, eller en blanding, betyder ikke noget.
Jeg er uddannet håndarbejdslærer fra Skals Håndarbejdsseminarium og jeg har undervist mange steder, undervist både børn og voksne, nybegyndere og øvede.
Du kan skrive til mig på info@fastermette.dk eller ringe og få en snak på 22 16 36 04.
Tunesisk hækling
Tunesisk hækling, også kaldet “hakning”, er en gammel teknik, der blander strik og hækling. Strukturen i tunesisk hækling er lidt mere fast end et stykke strikket eller hæklet tekstil. Derfor er denne teknik god til puder, tasker, grydelapper, men også beklædning som jakker og huer.
Der arbejdes med en nål som kaldes en hakkenål. Den har, som en hæklenål, en krog i den ene ende, og, som en strikkepind, en stopper i den anden ende. Der arbejdes udelukkende fra retsiden, så arbejdet vendes altså ikke, men vrangsiden laves fra retsiden.
Der kan hakkes både frem og tilbage, men også rundt. Når der skal hakkes rundt, skal der bruges en hakkenål med en krog i begge ender.
Vævestrik
Vævestrik er to- eller flerfarvet strik, men man strikker kun med en farve ad gangen! Hver farve strikkes over to pinde; en ret pind og en vrang pind. Den farve der ikke strikkes med forbliver i højre side af strikketøjet og venter. Vævestrik kan strikkes i retstrik eller glatstrik, det kan give to helt forskellige resultater, alt efter hvad man vælger. Mønstret i vævestrik fremkommer ved at tage masker løst af, så farven på den foregående pind kommer op på pinden og blander sig med den farve der strikkes med. Alle masker tages løs af som skulle den strikkes vrang.
Når der strikkes mønster på denne måde, undgår man, at der bliver lange tråde på bagsiden, som fingrene bliver viklet ind i.
Teknikken bliver mest brugt til at strikke frem og tilbage, men der kan også strikkes rundt. Så skal garnet løftes af på en anden måde, men det vil fremgå af en evt. opskrift.
Dominostrik
Dominostrik er en simpel teknik, som dannes af strikkede kvadrater der bygges ovenpå hinanden. Hvert nyt kvadrat strikkes på det eksisterende arbejde. Det er nemmest at anvende f.eks. 2 strømpepinde til arbejdet, da der strikkes frem og tilbage over få masker adgangen. Det er en rigtig sjov teknik, og man kan godt risikere at komme sent i seng om aftenen, for man skal hele tiden lige lave et felt mere.
Der er mange variationsmuligheder, og egentlig er en opskrift slet ikke nødvendig, da man kan ”bygge” arbejdet op undervejs. Teknikken er god til både beklædning som sjaler, jakker og trøjer, men også til tasker, puder og tæpper.